Рано тази сутрин стана ясно, че още една лекарка е починала,

...
Рано тази сутрин стана ясно, че още една лекарка е починала,
Коментари Харесай

Поклон! Д-р Нели Пандова е вторият лекар, починал от коронавируса

Рано тази заран стана ясно, че още една лекарка е умряла, след заразяване с ковид. Това оповестиха от Националния действен щаб. Тя е издъхнала в незабавното приемно поделение на Александровска болница в София. Това е 61-годишната доктор Нели Пандова – Илиева.

Тя е работила в Центъра за незабавна здравна помощ - София (ЦСМП), споделиха от там. По данни на секретаря на Националния действен щаб доцент Димо Димов лекарката е била  констатирана с коронавирусна зараза и е лекувана в Университетската болница " Света Анна ", след което е посочила две негативни проби и е изписана.

Впоследствие обаче още веднъж се е почувствала зле и все още на повторното й приемането в  лечебно заведение е била в тежко положение, умряла е все още на повторната хоспитализация в събота вечер. 

Екипът на ЦСМП – София изрича най-искрените си съболезнования към околните на доктор Нели Пандова – Илиева! Д-р Пандова е дълготраен доктор в Спешна помощ, безрезервен експерт и извънреден човек, който носеше почтено отговорността на Хипократовата клетва и отдаваше себе си на пациентите и хората в неволя!, споделиха от там, представени от в. Монитор.

Изпълнявайки служебния си дълг и полагайки грижа за болните до последния миг, доктор Нели Пандова загуби живота си, само че вечно ще остане в сърцата на всички, която я познавахме и имахме честа да работим дружно!  Поклон пред паметта й! Светъл път!, написаха в обществените мрежи нейните сътрудници.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР